Tot a punt per a la novena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés d’ACICOM

 

    • Des del dilluns 16 fins al dimarts 24 es projectaran les peces audiovisuals seleccionades en diferents sales de la Comunitat
    • La gala de clausura del festival se celebrarà el dimarts 24 d’octubre a partir de les 18:00 hores en el MUVIM
    • La programació es pot consultar a través d’aquest enllaç: PROGRAMACIÓ

 

La novena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per ACICOM, s’inaugurarà el pròxim dilluns 16 d’octubre a les 18:00 hores a l’auditori del Centre de Cultura Contemporània Octubre amb la participació de Juan Medina, president de l’associació i director del FCCC 2023, junt amb la resta de l’equip.

Eixa mateixa vesprada està prevista la projecció de tres curts que tracten la problemàtica del canvi climàtic. A més, tindrà lloc una taula redona que moderarà Rosa Mas González, biòloga i voluntària de l’equip del FCCC 2023, amb la participació de l’organitzadora de Youth Climate Save España i València, Emi Navarro Navarro, i la tècnic  de Amigos de la Tierra, Amanda Subiela Mathiesen, que té l’objectiu de posar en comú les situacions actuals, els reptes del futurs i les seues possibles solucions.

El dimecres 18 continuarà la programació al CCC Octubre amb la projecció de varis projectes audiovisuals que convidaran al públic a reflexionar sobre la igualtat i la diversitat. També es comptarà amb la presència  d’algunes dones que treballen en el món de l’audiovisual per a compartir el seu punt de vista i les seues experiències.

 

 

Per al dissabte 21 hi ha organitzat un esmorzar a la cafeteria del centre Octubre, ja que caldrà agafar forces per a la jornada maratoniana de pel·lícules que s’ha preparat des del Festival. Durant el matí es projectaran tres curts d’animació i algunes altres peces audiovisuals i per la vesprada els espectadors i espectadores podran gaudir d’alguns projectes que parlen sobre memòria històrica, com ara La Mestra.

 

L’últim dia de projeccions al CCC Octubre serà el dilluns 23, de 16:00 a 20:00 hores, i la cloenda del Festival se celebrarà el dimarts 24 a partir de les 18:00 hores al MUVIM. Primer es farà una recepció amb photocall i, a continuació, se celebrarà el lliurament dels premis.

 

A més de tot això, durant la setmana es projectaran pel·lícules i curts en altres espais d’entitats i associacions de la Comunitat Valenciana que també s’han sumat al Festival. Entre elles, l’ajuntament d’Ondara, el de Montserrat i el d’Ara de los Olmos, l’associació veïnal i cultural Tres Forques, La intersindical, l’espai cultural Jacomart i l’associació Amics de Velluters.

 

El Festival de Cinema Ciutadà Compromés, que enguany compta amb 66 treballs, està finançat pel Institut Valencià de Cultura i, a més, ha rebut el suport de Caixa Rural.

 

Des d’ACICOM volen agrair tant la col·laboració d’aquestes dos entitats, com el treball de les persones voluntàries i sòcies que han participat en la organització del festival, així com a totes les productores, autores i autors.